binnenste buiten spelen en leren

Hoe werken wij?

speels werken

Studio Vloos ontwerpt, ontwikkelt, inspireert & adviseert over educatieve games. Zowel digitaal als analoog, binnen en buiten. Wij combineren pedagogiek en serious games om invulling te geven aan leervraagstukken.

U kunt ons inzetten voor het ontwerpen en ontwikkelen van uw project met betrekking tot een leervraagstuk. Daarnaast ontwikkelen wij producten over onderwerpen die ons aan het hart gaan. Ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres door onze kennis van zowel de educatieve als de digitale kant van serious games.

Ontwerpen

Wij bedenken een oplossing voor je leervraagstuk. Samen komen wij tot de kern van leervraagstuk en bedenken een oplossing. Wij verdiepen ons in jouw doelgroep en gecombineerd met onze ervaring en theoretische kennis komen wij tot een ontwerp dat klaar is om te ontwikkelen.

Een ontwerp verbeeldt hoe het te ontwikkelen product werkt en overtuigt dat dit ook een hoge kans van slagen heeft.

Ontwerpen beperkt zich niet tot het maken van nieuwe leermiddelen. Ook het inzetten van bestaande leermiddelen binnen uw situatie kan een ontwerp zijn. We kijken niet enkel naar het leermiddel maar naar de gehele context waarin het ingezet gaat worden.

Ontwikkelen

Op basis van ons ontwerp maken wij samen met ons uitgebreide netwerk een inzetbaar product. Het maken van een (digitale) serious game vergt vaak veel disciplines die allen een stukje leveren.

Hierbij werken wij samen met mensen uit ons netwerk. Zowel op het gebied van programmeren, illustreren als audio. Dit kan zowel een analoge of digitale game zijn, voor binnen of juist voor buiten.

Wij zijn hierin uw aanspreekpunt en zorgen dat de losse onderdelen samenkomen tot de gehele leerervaring.

Inspireren

Door onze artikelen, zowel door onszelf als anderen, projecten, onze foto’s en producten willen wij je inspireren om anders te denken. Om binnenste buiten te spelen en te leren.

Wij geloven in de combinatie van spelen, pedagogiek en natuur. We delen onze bevindingen dan ook graag. Ook de kleinere manieren die ouders bijvoorbeeld direct kunnen inzetten.

Adviseren

Weet je nog niet zo goed welke richting je op wilt maar heb je wel een oplossing nodig voor je leervraagstuk? Wij geven je een gedegen advies. Ook over de inrichting van een ruimte, het gebruiken van bestaande games en hoe deze te integreren of implementeren in bij je bestaande lessen of training.